Zoek & Boek

Stedentrip Londen

Informatie over Londen

Een stedentrip Londen is even helemaal weg zijn op jouw manier; of je nu houdt van shoppen, cultuur of architectuur. Londen ligt in het zuidoosten van Engeland aan de rivier de Theems. Het zal je meteen opvallen dat de Britse hoofdstad modern en traditioneel tegelijk is. Je kunt er bijvoorbeeld eerst naar de eeuwenoude wisseling van de wacht bij Buckingham Palace kijken en daarna een rondje maken in het reuzenrad: de London Eye vanwaar je een super uitzicht hebt over een groot dit van dit metropool. Ook is Londen de stad waar de nieuwste trends op fashiongebied ontstaan. Zo is er de betaalbare Topshop keten en voor de leukste vintagekleding moet je in de wijk Camden zijn. Andere bekende wijken zijn Notting Hill en Shoreditch in East End.

De beste musea

Een stedentrip Londen brengt je bij de mooiste galeries en musea. De toegang tot de musea van Londen is meestal gratis. Als je echt eens goed kennis wilt maken met de Britse cultuur, moet je zeker naar het British Museum. De toegang voor de vaste expositie is gratis en je kunt er voorwerpen zien van miljoenen jaren oud. Voor de liefhebbers van moderne kunst is het Tate Modern museum een aanrader. In een prachtige oude elektriciteitscentrale kun je een gigantische verzameling moderne schilderijen, beelden en andere kunstobjecten bekijken.

Stedentrip Londen – Covent Garden

Covent Garden is een wijk in het centrum van Londen die niet mag ontbreken aan een stedentrip Londen. Deze plek was in de 17e eeuw een plaats waar veel handel werd gedreven en vandaag de dag vind je er nog steeds een markt. De markt is overdekt en dat maakt het een goed uitje op een regenachtige dag. Toeristen komen graag in deze buurt om de typisch Londense sfeer te proeven en om te kijken naar optredens van straatartiesten. Covent Garden kent veel leuke en hippe boetiekjes, restaurants en gezellige bars. Je kunt je hier zowel overdag als ’s avonds prima vermaken.

Buckingham Palace

Buckingham Palace is het paleis van de Britse Koninklijke familie. De allergrootste toeristische attractie van Londen vindt hier dagelijks plaats: de wisseling van de Koninklijke wacht. Het paleis wordt bewaakt door traditioneel geklede wachters die tijdens hun werk niet mogen bewegen. Dagelijks wisselt de wacht om 11.30 uur. Tijdens deze drie kwartier durende ceremonie mogen de Koninklijke wachters wel bewegen. Velen proberen de wachtposten tijdens hun werk op alle mogelijke manieren aan het lachen te krijgen. Misschien een leuke uitdaging tijdens jouw stedentrip Londen?

Aanbiedingen

Aanbieding uitsluitend van toepassing voor de standaard kamer.

Tips

Aanbieders