Zoek & Boek

Stedentrip Wenen

Informatie over Wenen

Wenen is steeds meer in opkomst als bestemming voor een stedentrip. In de Oostenrijkse hoofdstad waar de beroemde Prinses Sissi ooit woonde, zal iedereen zijn ogen uitkijken. Monumentale gebouwen, standbeelden, parken en musea; alles zal even mooi zijn tijdens een stedentrip Wenen. Bovendien kun je naar hartenlust winkelen en heerlijk eten tijdens een veelzijdige stedentrip Wenen.

Culturele stedentrip Wenen

Als je van cultuur houdt, zal je in Wenen niets tekort komen. De stad was de bakermat van de klassieke muziek en de Weense wals. In veel cafés en bars zul je deze twee nog tegenkomen. Daarnaast loopt Wenen werkelijk over van de adembenemend mooie gebouwen. Bezoek tijdens je stedentrip Wenen absoluut het Hofburg Paleis waar de Habsburgse keizers woonden. Het is een mooi wit paleis met verschillende vertrekken die open zijn gesteld voor publiek. Vooral de schatkamer met inhoud is een lust voor het oog. In het paleis is ook een museum te vinden dat geheel is gewijd aan het leven van Prinses Sissi.

Bij een stedentrip Wenen hoort ook een bezoek aan een het Mozarthuis. In dit huis woonde de wereldberoemde componist een gedeelte van zijn leven. Het is museum over het persoonlijke leven van Mozart. Je krijgt er een goed beeld van de mens Mozart en de tijd waarin hij leefde.

Culinaire stedentrip Wenen

Vrij onbekend zijn de culinaire kwaliteiten die Wenen bezit. Bezoek tijdens je stedentrip Wenen één Oostenrijks koffiehuis en je zal er vast en zeker meer van binnen willen bekijken. Je zit op rood pluche onder chique kroonluchters, wordt bediend door vriendelijke obers in smokings en je mag ook nog eens genieten van de lekkerste Weense gebakjes en heerlijke koffie. Wie wil dat nou niet? Probeer ook eens de typisch Oostenrijkse Kaiserschmarrn, een soort pannenkoek geserveerd met vruchtencompote.

Ook een excursie naar de Naschmarkt mag niet ontbreken aan een stedentrip Wenen. De markt wordt ook wel ‘de maag van Wenen’ genoemd. Je vindt hier onder andere delicatessen van over de hele wereld, fruit, groenten en specerijen. De markt is open van maandag tot en met zaterdag. Rondom de markt vind je verschillende zeer goede restaurants. Het culinaire hart komt absoluut aan zijn trekken tijdens een stedentrip Wenen.

Aanbiedingen

Aanbieding uitsluitend van toepassing voor de standaard kamer.

Tips

Aanbieders